Millionbøf med mos

Vel nok en af de retter der har været lavet mest i de danske køkkener. Denne version endnu mere smagsfuld og mættende.
Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 2060 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Kødsauce:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg hakket
  • 400 g hakket oksekød max 7%
  • 400 g rodfrugt fx selleri, pastinak, gulerod, i små tern
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 3 laurbærblade
  • 200 g champignon i skiver
  • 70 g tomatpure
  • 5 dl bouillon
  • 1-2 spsk majsstivelse
  • salt og peber

Mos:

  • 600 g kartofler i grove tern
  • 300 g broccoli eller blomkål, i små buketter
  • 1 spsk smør
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk muskatnød
  • salt og peber

Andet:

  • 1 bdt. persille hakket
  • 12 skiver syltede rødbeder

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

    Kødsauce

    • Varm olien i en gryde og steg løgene i et par minutter.
    • Tilsæt kødet og steg til det er brunet.
    • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre i ca. 20 minutter.

    Mos

    • Kog kartofler og broccoli til de er møre
    • Hæld vandet fra og tilsæt mælk og smør
    • Blend med en stavblender til mosen er jævn
    • Smag til med salt og peber

    Andet

    • Server kødsaucen med kartoffelmosen, rødbeder og drys med hakket persille