Kylling med serano, kartofler og grønt

Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 478 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 600 g kartofler i både
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk timian eller rosmarin
  • salt og peber
  • 4 stk kyllingebryst
  • 4 skiver serrano-skinke
  • 1 bundt asparges
  • 4 majskolber
  • 1 spsk olie eller smør
  • 250 g svampe i skiver
  • 1 løg hakket
  • dl madlavningsfløde max 9 %
  • 1 spsk fond eller en bouillonterning.

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Vend kartofler med olie og krydderier. Bag i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er gyldne.
  • Krydre kylling med salt og peber. Pak hvert kyllingebryst ind i en skive serrano-skinke.
  • Kom kyllingen i ovnen ved 200°C og bag i ca. 25 minutter eller til den er færdig.
  • Kog majskolberne i en gryde med vand og salt.
  • Steg eller damp asparges til de er let møre..
  • Varm olie eller smør i en pande.
  • Svits svampe ved høj varme i ca. 5 minutter til de har afgivet det meste af væsken.
  • Tilsæt løg og svits i et par minutter.
  • Kom fløde og fond/bouillon på panden. Varm igennem og smag til med krydderier.
  • Server kylling med kartofler, majs, asparges og svampesauce.
Keyword overgangsalderen