Bønnebrød

Brød
Ret Brød, Madpakke, Mellemmåltid, Morgenmad

Sådan gør du
 

Ingredienser:‬

  • ‭‬‭ 1 ds valgfri bønner eller kikærter (eller fx. butterbeans)‬
  • ‭‬‭ 4 - 4,5 dl vand‬
  • ‭‬‭ 1 tsk. salt‬
  • ‭‬‭ 1 tsk. sukker‬
  • ‭‬‭ ca. 25-35 g gær‬
  • ‭‬‭ 5,5 dl hvedemel‬
  • ‭‬‭ 2,5 dl. fuldkornsmel‬
  • ‭Olie‬

Fremgangsmåde:‬

  • ‭Tænd ovnen på ca. 200 grader.‬
  • ‭Skyl bønnerne/kikærterne
  • Blend dem sammen med 2 dl vand, salt og sukker, til det har‬ fået en ensartet masse.
  • Bagefter opløs gæren i 2 dl lunkent vand i en stor skål.‬
  • ‭Bønnemassen, hvede-fuldkornsmel og havregryn tilsættes og æltes godt sammen.‬
  • ‭Havregrynen kan blendes på forhånd, hvis man ønsker havremel i stedet.‬
  • ‭Find en bageform til brødet og smør med lidt olie.‬
  • ‭Dejen fordeles i formen og skal hæves. Dejen kan med fordel hæve under et let fugtigt‬ viskestykke.
  • Brødet bages i ca. 25 min. Hold øje med brødet undervejs.‬
  • *Der kan tilsættes 2 spsk. olie i dejen, hvis man synes den er for tør.‬