Frikadeller med kartoffelsalat

Den ret har været et hit i mange mange år
Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 2016 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Frikadeller:

  • 400 g hakket svinekød max 7% alternativ hakket kylling
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg presset
  • 150 g gulerødder revet
  • 1 æg
  • ½ dl havregryn
  • 2-3 spsk minimælk
  • salt og peber
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk olivenolie

Kartoffelsalat:

  • 600 g kogte kolde kartofler i mundrette stykker
  • 200 g cherrytomater halveret
  • 100 g asparges i mundrette stykker (kan udskiftes med ærter)
  • 1 dl Fromage frais eller fraiche max 9%
  • 2 spsk let mayonnaise
  • 1 spsk sennep
  • salt og peber
  • 1 dl purløg eller dild hakket

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Bland en fars af hakket kød, løg, hvidløg, gulerødder, æg, havregryn, mælk, paprika, salt og peber.
  • Brug gerne en elpisker.
  • Form farsen til frikadeller.
  • Varm olien på en pande og steg frikadellerne på alle sider ved middelhøj varme til de er gennemstegt.
  • Rør fromage frais/fraiche med mayonnaise, sennep, lidt salt og peber.
  • Bland kartofler med dressingen og vend forsigtigt tomater og asparges/ærter i. Drys med purløg/dill