Græskarsuppe med topping

Den smager bestemt ikke dårligere dagens efter. Så lav evt dobbeltportion.
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Suppe
Antal 4
Kalorier 505 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Suppe:

  • 1 spsk olie raps- eller olivenolie
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 1 løg hakket
  • 2 cm ingefær hakket
  • 500 g græskar fx hokkaido, i tern
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 4-5 dl vand
  • 1 dl røde linser skyllet
  • 2,5 dl madlavningsfløde max 8%
  • 1 spsk timian
  • 1 tsk chili
  • salt og peber

Topping:

  • 1 ds kikærter skyllet
  • 1 spsk olie raps- eller olivenolie
  • tsk paprika eller anden krydderi
  • salt og peber
  • 4 spsk græskarkerner
  • 4 skiver fuldkornsbrød evt. i tern
  • 4 spsk cremefraiche max 9%

Sådan gør du
 

  • Fremgangsmåde

Suppe:

  • Varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Tilsæt græskar og steg i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt bouillon, vand og linser. Lad det simre indtil græskaret er mørt (ca. 20 min).
  • Blend suppen til ønsket konsistens. 
Tilsæt madlavningsfløde og krydderier og smag til.

Topping

  • Varm olien i en pande og tilsæt paprika
  • Rist de afdryppede kikærter, græskarkerner og brød i tern til de får farve
  • Server græskarsuppen toppet med de ristede kikærter, græskarkerner og brød og top med cremefraiche
Keyword GLP-1 booster, overgangsalderen, Vegansk, Vegetar