Kylling med kartofler og spidskål

Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 1648 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler Kog evt. 600 g kartofler til kartoffelsalat til i morgen
  • 1 spidskål eller anden type kål ca. 800g, snittet i strimler
  • 2,5 dl madlavningsfløse max 9%
  • ½-1 tsk muskatnød stødt eller revet
  • salt og peber
  • 4 skiver seranoskinke
  • 4 kyllingebryst
  • 300 g cherrytomater
  • ½ bdt persille hakket

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er lige akkurat er møre. Typisk 8-12 min alt efter størrelse.
  • Kom det snittede spidskål i en gryde sammen med madlavningsfløden. Lad det simre under låg tilkålen er faldet sammen. Rør undervejs.
  • Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
  • Rul et stykke serranoskinke rundt omkring hvert kyllingebryst.
  • Varm en pande med olivenolie ved middelhøjvarme.
  • Steg kylling med serano i ca. 8-10 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.
  • Server se saftige kyllingefileter i svøb med små nye kartofler, stuvet spidskål og små tomater til.
  • Top med hakket persille.