Laks med rodfrugter

Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4
Kalorier 435 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Rodfrugter:

  • 800 g blandede blandede rodfrugter i stave eller tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk timian
  • salt og peber
  • 4 hvidløg hakket

Laks:

  • 4 stk laksefilet
  • salt og peber
  • ½ citron revet skal

Dressing:

  • 2 dl cremefraiche max 9%
  • 1 bundt friske krydderurter fx persille, purløg, dild
  • salt og peber

Salat og tilbehør:

  • 100 spinat eller anden salat
  • 200 g sukkerærter i tern
  • 4 spsk pesto
  • 4 grovflutes

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Læg rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olivenolie, og drys med salt, peber, hvidløg og timian.
  • Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.

Laks

  • Klargør laksen ved at drysse den med lidt salt, peber og citronskal.
  • Når rodfrugterne har bagt i ca. 15-20 minutter, læg laksestykket på bagepladen sammen med rodfrugterne.
  • Bag laksen i ca. 10-12 minutter, eller indtil den er gennemstegt, men stadig saftig.

Dressing

  • Rør krydderurter i creme fraiche og smag til med salt og peber

Salat

  • Vend spinat og sukkerærter i tern med pesto
  • Server laks med rodfrugter og salat og evt grov flutes