Lagsagne

I denne udgave er der grøntsager i, der gør den endnu mere smagsfuld og mættende.
Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 2256 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Kødsauce:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 400 g hakket oksekød max 7% kan erstattes med hakket kylling
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk basilikum
  • 250 g gulerødder revet eller hakket (eller evt. en pose italiensk frostbladning)
  • 250 g squash revet eller hakket (eller evt. en pose italiensk frostbladning)
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Blomkålsbechamel:

  • 1 blomkål i grove stykker
  • 1 dl minimælk
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
  • 50 g revet ost max 15%

Andet:

  • 75 g revet ost max 15%
  • 8 fuldkornslasagneplader

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Varm olien i en stor gryde. Svits løg og hvidløg i et par minutter.
  • Kom kødet i gryden sammen med timian, basilikum og oregano. Steg til kødet er blevet brunt.
  • Kom gulerødder og squash i gryden og rør godt rundt.
  • Tilsæt dåsetomat, bouillonterning og 2-3 dl vand. Bring i kog. Tilføj evt. mere vand.
  • Smag saucen til med salt og peber
  • Kom blomkålsbuketterne i en gryde med mælk og kog til de er møre.
  • Blend blomkålene og smag til med revet muskat, salt og peber
  • Tilsæt den revne ost og rør rundt til osten er smeltet.
  • Tænd ovnen til 175 grader
  • I en ovnfast fad hælder du halvdelen af blomkålsbechamel
  • Derefter skiftevis kødsauce og lagsagneplader
  • Den anden halvdel af blomkålsbechamelsaucen kommer du på toppen
  • Til sidst drysses revet ost
  • Sæt den i ovnen i ca. 25 minutter