Millionbøf med mos
Vel nok en af de retter der har været lavet mest i de danske køkkener. Denne version endnu mere smagsfuld og mættende.
Ingredienser
Kødsauce:
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg hakket
- 400 g hakket oksekød max 7%
- 400 g rodfrugt fx selleri, pastinak, gulerod, i små tern
- 1 tsk timian
- 1 tsk paprika
- 3 laurbærblade
- 200 g champignon i skiver
- 70 g tomatpure
- 5 dl bouillon
- 1-2 spsk majsstivelse
- salt og peber
Mos:
- 600 g kartofler i grove tern
- 300 g broccoli eller blomkål, i små buketter
- 1 spsk smør
- ½ dl mælk
- ½ tsk muskatnød
- salt og peber
Andet:
- 1 bdt. persille hakket
- 12 skiver syltede rødbeder
Kødsauce
Varm olien i en gryde og steg løgene i et par minutter.
Tilsæt kødet og steg til det er brunet.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre i ca. 20 minutter.
Mos
Kog kartofler og broccoli til de er møre
Hæld vandet fra og tilsæt mælk og smør
Blend med en stavblender til mosen er jævn
Smag til med salt og peber