Oksefrikadeller med spidskål og bulgur

Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 1
Kalorier 656 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 100 g hakket oksekød max. 10 % 70 g bulgur (40 g tørret)
  • 150 g spidskål 1/4 spidskål ca
  • 50 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie 1æg
  • 1 spsk havregryn 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • salt peber og evt. friske krydderurter efter ønske.

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • kog bulgur efter pakkens anvisning og køl af.
  • Bland hakket oksekød med finthakket løg, hvidløg, havregryn, æg, salt, peber og eventuelt friske krydderurter (fx persille).
  • Form små frikadeller ca. 8-10 stk.
  • Varm på panden med olivenolie og steg i ca. 4-5 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  • Skær spidskålen i tynde strimler, og skræl og riv gulerødderne.
  • Opvarm lidt olivenolie på en pande eller wok og steg spidskålen sammen med gulerødderne i ca. 5-7 minutter, indtil de er møre, men stadig har bid. Krydr med salt og peber efter smag.