Pita og sødkartoffel fritter

Ret Aftensmad, Hovedret
Kalorier 514 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Sødkartoffelfritter:

  • 1 stor eller 2-3 små søde kartofler, i stave
  • 1 spsk olie fx oliven
  • salt

Varmt pitafyld:

  • 2 spsk olie
  • 200 g kyllingeinderfilet evt. med marinade
  • 1 aubergine i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt i tern
  • 1 rødløg i skiver

Dressing:

  • 1 fed hvidløg presse
  • 2 dl cremefraiche max 9%
  • salt og peber

Derudover:

  • 4 håndfulde salat
  • 4 store pitabrød gerne fuldkorn
  • 150 g feta

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Vend 1 spsk olie med søde kartofler og salt.
  • Bag i ovnen i ca. 25 min, til de er sprøde.

Varmt pitafyld

  • Varm 1 spsk olie på en dyb pande. Steg kyllingen til den er næsten gennemstegt. Tag kyllingen af panden.
  • Kom 1 spsk olie på panden og tilsæt hvidløg og aubergine. Steg til de er møre.
  • Kom kylling, peberfrugt og rødløg på panden. Varm kort igennem til kyllingen er færdig.

Dressing

  • Pres hvidløg i creme fraiche og smag til med salt og peber.

Fyld pitabrødene

  • Efter fritterne er sprøde og taget ud af ovnen, lunes pitabrødene.
  • Fyld pitaerne med varmt pitafyld, dressing og feta.
Keyword overgangsalderen