Dejen:
Skyl linserne og kog efter anvisning på pakken.
Dræn linserne og lad dem køle af.
Opløs gær i lunkent mælk med honning og lad det stå i 5-10 min, indtil det skummer. Hvis du bruger tørgær, tilsæt det direkte til de tørre ingredienser.
Bland fuldkorns- hvedemel, havregryn og salt i en stor skål.
Tilsæt olien og brug fingrene til at smuldre det ind i melet, indtil blandingen ligner groft sand.
Tilsæt gærblandingen (eller tørgær) og linserne og bland det godt sammen. Dejen æltes indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen er for tør, tilsæt lidt
ekstra mælk, en spsk ad gangen.
Lad dejen hæve i ca. 1-1,5 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse. Skålen dækkes til med et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et let melet bord til et stort rektangel, ca. 40x30 cm.
Spred tomatsauce og fordel fyldet jævnt over dejen.
Rul dejen op fra den ene lange side til en stram stang og skær dejen i 2 cm brede skiver.
Placer skiverne på en bageplade med bagepapir og pensl pizzasneglene med et sammenpisket æg for en gylden, blank overflade.
Pizzasneglene bages i ca. 15-20 min, eller indtil de er gyldne og sprøde.