Pizzasnegle (12-15 stk)‬ ‭(Klassisk eller vegetarisk fyld)

Gode til madpakken eller et mellemmåltid
Ret Brunch, Madpakke, Mellemmåltid, Morgenmad, Snack

Ingredienser
  

‬Ingredienser:‬

  • Dejen:‬‭ samme dej som pølsehorn‬
  • 50 g belugalinser tørrede‬
  • 2 dl fuldkornsmel‬
  • 4 dl hvedemel‬
  • 1 dl olie‬
  • 1 dl minimælk‬
  • 25 - 35 g gær eller 1 - 1,5 spsk tørgær‬
  • 1 tsk honning til gærens aktivitet‬
  • 1 teskefuld salt‬
  • 1 æg til pensling‬

Fyld - klassisk:‬

  • Tomatsauce‬
  • Ost‬
  • Kyllingetern‬
  • Rødløg finhakket‬
  • Peberfrugt fine tern‬
  • Oregano basilikum og timian efter‬ ønske‬
  • Evt. soltørret tomater finhakket - for mere intens tomatsmag‬

Fyld - vegetarisk:‬

  • Tomatsauce‬
  • Ost‬
  • Feta smuldret‬
  • Spinat‬
  • Champignon hakket og sauteret‬ med lidt olie‬
  • ‭Rødløg finhakket‬
  • ‭Peberfrugt fine tern‬
  • Oregano basilikum og timian efter‬ ønske‬
  • Evt. soltørret tomater finhakket - for mere intens tomatsmag‬

Sådan gør du
 

‬Fremgangsmåde

  • ‭Dejen:‬
  • ‭Skyl linserne og kog efter anvisning på pakken.
  • Dræn linserne og lad dem køle af.‬
  • ‭Opløs gær i lunkent mælk med honning og lad det stå i 5-10 min, indtil det skummer. Hvis du‬ bruger tørgær, tilsæt det direkte til de tørre ingredienser.
  • Bland fuldkorns- hvedemel,‬ havregryn og salt i en stor skål.
  • Tilsæt olien og brug fingrene til at smuldre det ind i melet,‬ indtil blandingen ligner groft sand.
  • Tilsæt gærblandingen (eller tørgær) og linserne og bland‬ det godt sammen. Dejen æltes indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen er for tør, tilsæt lidt‬
  • ‭ ekstra mælk, en spsk ad gangen.
  • Lad dejen hæve i ca. 1-1,5 time, eller indtil den er‬ fordoblet i størrelse. Skålen dækkes til med et fugtigt viskestykke.‬
  • ‭Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et let melet bord til et stort rektangel, ca. 40x30‬ cm.
  • Spred tomatsauce og fordel fyldet jævnt over dejen.
  • Rul dejen op fra den ene lange side‬ til en stram stang og skær dejen i 2 cm brede skiver.
  • Placer skiverne på en bageplade med‬ bagepapir og pensl pizzasneglene med et sammenpisket æg for en gylden, blank overflade.‬
  • ‭Pizzasneglene bages i ca. 15-20 min, eller indtil de er gyldne og sprøde.‬
Keyword Høj på protein, Keto, overgangsalderen, Vegetar